Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Rezultatul vizitelor lui Ion Ceban: 80 de milioane de lei și tehnică. Iar de la turci...

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a efectuat mai multe vizite în afara țării, care au costat bugetul municipalității peste 75 de mii de lei.
Rezultatul vizetelor lui Ion Ceban: 80 de milioane de lei și tehnică. Iar de la turci ...

În cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, edilul-șef a fost întrebat care este eficiența vizitelor pe care le-a avut în afara țării. Ceban a spus că primele roade aduse din afară vor începe să se vadă în scurt timp.

”La București am stabilit o relație foarte bună. Ei sunt gata să ne ajute cu experți și mai multe proiecte de infrastructură. Am adus două proiecte mari de 80 de milioane de lei. Cum ar fi: reabilitarea parcului Alunelul și reconstrucția clădirii istorice a Liceului ”Gheorghe Asachi”, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, la Kiev, a fost solicitată o expertiză în ceea ce privește Centrul de Monitorizare a Datelor, parte a procesului de digitalizare.

”La Moscova am solicitat tehnică pentru deszăpezire și nu doar. La Sankt Petersburg am vorbit despre expertiză și asistență pentru unele proiecte de infrastructură. Și în Turcia, la fel. O echipă deja va veni să ne proiecteze niște parcuri din ianuarie”, a mai menționat Ceban.

În cadrul aceleiași emisiuni de la Sputnik Moldova, Ion Ceban a declarat că Primăria Chișinău va lansa o platformă de cofinanțare a proiectelor de dezvoltare a orașului.

”Vom lansa o inițiativă care se numește Fundația de dezvoltare a Chișinăului, iar finanțatori vor fi cei mai de succes oameni de afaceri din țară, dar și donatorii străini. Tot aici va exista și un consiliu economic pe lângă Primărie”, a declarat Ion Ceban.

Fluxul de știri
0