Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru șoferi: Iată ce vrea să întreprindă Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariCamere de supraveghere video trafic auto
Camere de supraveghere video trafic auto - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu vrea perfecționarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier. Reacția vine în urma ultimelor accidente grave produse în Chișinău și pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a cerut, astăzi, în cadrul unei ședințe modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video a traficului rutier. Oficialul și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu ultimele accidente grave care s-au produs în Capitală.

Mai mult, premierul Ion Chicu i-a cerut Ministerului de Interne să elaboreze o strategie de dezvoltare a sistemului de supraveghere video și să o prezinte pentru examinare în prima jumătate a lunii februarie.

„Vă rog să descrieți etapele necesare de parcurs în modernizarea sistemului în municipiul Chișinău și extinderea lui la nivel național. Avem nevoie de o viziune clară referitoare la dezvoltarea sistemului, funcționalitatea lui și efectele așteptate. Ne interesează prioritar siguranța traficului rutier și reducerea numărului de accidente”, a mai menționat Ion Chicu.

Imagine simbol: Accident - Sputnik Moldova
Societate
Ghinion de dimineață pentru doi șoferi: S-au ciocnit violent pe Calea Basarabiei - Foto
Potrivit Serviciului Tehnologia Informației al MAI, în Chișinău, sistemul de supraveghere video constă din 48 echipamente învechite și 15 echipamente noi, instalate în decembrie 2018. Mai mult, a fost scos în evidență faptul că utilajele învechite au o funcționalitate redusă.

Responsabilii de la MAI au informat premierul că în prezent se elaborează un document de dezvoltare a sistemului de supraveghere video a traficului, inițial în municipiul Chișinău, cu o extindere națională ulterioară. De asemenea, sistemul de supraveghere video contribuie la disciplinarea participanților la trafic, reducerea numărului de accidente rutiere în zonele monitorizate, având și un impact financiar important.

Potrivit statisticilor oferite de poliția Capitalei, în ultimele 48 de ore au avut loc 36 de accidente rutiere.

Fluxul de știri
0