Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum ne alimentăm sănătos de sărbători

© Sputnik / OsmatescoOltea Boldureanu
Oltea Boldureanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cum să mâncăm corect de sărbători, astfel încât să nu ne îmbolnăvim? Expertul în detoxifiere Oltea Boldureanu recomandă combinarea bucatelor bogate în grăsimi cu citrice, ananas și legume.
Cum ne alimentăm sănătos de sărbători

Consumul în exces a alimentelor bogate în grăsimi, în combinație cu alcoolul, afectează grav ficatul și pancreasul. Pentru a evita consecințele pentru sănătate, expertul în detoxifiere Oltea Boldureanu ne recomandă să combinăm bucatele din carne cu salate și să mâncăm în cantități mici produsele făinoase.

”Pe masă vom pune mai multe fructe și legume sau salate ușoare. Poate fi o salată din varză cu puțin mărar sau salată din ridichii cu pătrunjel. Sunt ușoare pentru organism și consumându-le nu ești tentat să mănânci multă carne sau făinoase”.

După o masă copioasă, Oltea Boldureanu ne recomandă să consumăm citrice.   

”Citricele facilitează procesul de digestie și ajută ficatul să funcționeze eficient. Grapefruit-ul este benefic pentru pancreas. De asemenea, recomand consumul de ananas sau a apei cu suc de lămâie”.
Fluxul de știri
0