Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Controale la Aeroportul Internațional Chișinău: Vezi ce a cerut Ion Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu i-a cerut Ministerului Justiției și APP să pregătească rezilierea contractului cu Avia Invest, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, dacă se va confirma informația că nu își onorează obligațiunile privind investițiile proprii.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a dispus verificarea modului în care concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, compania Avia Invest, își onorează obligațiunile privind propriile investiții în infrastructura aeroportului.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Politică
Chicu: Moldova va construi un nou aeroport internațional până în 2021

”Noi avem deja informația că investițiile se fac nu din sursele proprii, dar din taxele exagerate pe care le percep acești monopoliști de la fiecare cetățean. În cazul confirmării acestei informații, Ministerul Justiției, Agenția Proprietăți Publice întreprindeți pașii pentru rezilierea contractului cu acest așa numit investitor”, a cerut Chicu.

La sfârșitul lunii decembrie 2019, compania miliardarului Nathaniel Rothschild a renunțat la cele 95 la sută din acțiunile concesionarului Aeroportului Internațional Chișinău, acestea revenind la Komaksavia Airport Invest Ltd.

Fluxul de știri
0