Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație alarmantă pe drumurile din țară! Câte accidente s-au produs în doar 2 zile

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Noul an a început cu multe urări de sănătate, însă mulți dintre cei care au ciocnit paharele în noaptea de Revelion au urcat la volan, provocând accidente rutiere. Poliția anunță că în ultimele 48 de ore au fost înregistrate 36 de accidente rutiere doar în Capitală.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. În ajun de Revelion și în prima zi din an s-au produs 36 de accidente, soldate cu 12 persoane traumatizate. Șase accidente au fost provocate de persoane care au urcat băute la volan.

”În cazurile în care au avut de pătimit persoanele și conducătorii care erau în stare de ebrietate au fost inițiate procese penale, iar cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei cu aplicarea punctelor de penalizare”, informează Poliția Capitalei.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Poliția Capitalei le recomandă cu insistență șoferilor:
  1. Dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu urcați la volanul unității de transport pentru a nu pune în pericol viața celor din jur cât și a DVS;
  2. Evitaţi efectuarea unor manevre riscante și îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;
  3. Manifestați prudență sporită în trafic;
  4. Prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă;
  5. Reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.
Fluxul de știri
0