Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oamenii pleacă din țară la început de an: Care este situația la frontieră

© Sputnik / Miroslav Rotarivamă
vamă  - Sputnik Moldova
Abonare
În prima zi din 2020, în punctele de trecere a frontierei a fost înregistrat un flux mai mare de pasageri în comparație cu aceiași perioadă din anul trecut.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. În prima zi din 2020, circulația transfrontalieră a fost una lejeră, anunță Poliția de Frontieră. În punctele de trecere a hotarului, fluxul de persoane a constituit 18 724 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 9 788 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări de persoane, un număr mai mare a fost al trecerilor efectuate de cetățenii străini – 10 422 traversări, fiind consemnate 5 597 de treceri pe sensul de ieșire din țară. Comparativ cu prima zi a anului trecut, numărul total de traversări de persoane este în creștere cu 5%.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 912 traversări persoane;
  • PTF Leușeni – 3 664 traversări persoane;
Bribe - Sputnik Moldova
Societate
Scandalos: Un șef de la Poliția de Frontieră, prins în timp ce lua mită de mii de euro
  • PTF Sculeni – 1 574 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 1 363 traversări persoane;
  • PTF Otaci – 1 242 traversări persoane;
  • PTF Cahul – 849 traversări persoane;
  • PTF comun Palanca - 779 traversări personae;
  • PTF comun Criva - 724 traversări persoane.
  • Valorile traficului de mijloace de transport a fost de 3 896 traversări. Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

    • un conducător auto a ignorat regulile de folosire a vinietelor;
    • o persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național.

    La trecerea frontierei sunt aplicate măsuri suplimentare de lucru pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă: a fost suplinit numărul de polițiști de frontieră de primă linie de control; este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate, implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”; este permisă circulația pentru familiile cu copii pe pistele libere, inclusive pe banda pe unde trece de regulă Corpului Diplomatic. 

    Este menținută o comunicare permanentă între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere; se intervine în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul Direcției regionale Centru și din sectoarele Poliției de Frontieră adiacente PTF-urilor aglomerate; la solicitarea administrației publice locale este inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina; este intensificată conlucrarea și schimbul reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

    Fluxul de știri
    0