Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Investitorii străini, nemulțumiți de impozitarea tichetelor de masă: Ce le promite Chicu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții unor companii franceze și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modificarea legii privind impozitarea tichetelor de masă, care a avut loc în august 2019 - iată ce l-ea promis premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Evoluția implementării tichetelor de masă a fost subiectul discuției dintre premierul Ion Chicu cu ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff și cu un grup de reprezentanți ai companiilor franceze în Republica Moldova.

A worker arranges European flags alongside French national flags on the railings outside the Ministry of Foreign Affairs in Paris on May 9, 2015 as part of events marking Europe Day. - Sputnik Moldova
Politică
Moldova va avea un nou ambasador în Franța – detalii din CV

Reprezentanții companiilor franceze și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modificarea legii privind impozitarea tichetelor de masă, care a avut loc în august 2019. Din afirmațiile oamenilor de afaceri, impozitarea tichetelor de masă a împiedicat atingerea obiectivelor setate și le creează unele impedimente de ordin fiscal și administrativ.

Prim-ministrul le-a dat asigurări investitorilor de intenția Guvernului de a susține afacerile și de a crea un mediu predictibil. Întrucât Executivul nu are posibilitatea de anulare a impozitării tichetelor de masă, a fost identificată o soluție provizorie de a majora valoarea tichetului de masă de la 45 lei la 55 lei.

”Considerăm alimentarea sănătoasă a angajaților un obiectiv important și un factor care poate susține dezvoltarea afacerilor în Moldova. Deci, puteți conta pe suportul nostru în identificarea soluțiilor”, a declarat Chicu.

Totodată, părțile au convenit să monitorizeze, în condițiile noi, evoluția afacerilor pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, iar în luna martie va fi organizată o ședință cu responsabilii, unde va fi constat progresul și vor fi apreciate perspectivele în implementarea tichetelor de masă.

Fluxul de știri
0