Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru imigranții care muncesc la Moscova: A crescut prețul la patente

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaРабочие-строители на крыше здания в Москве.
Рабочие-строители на крыше здания в Москве. - Sputnik Moldova
Abonare
Costul unei patente de muncă pentru imigranții veniți la Moscova s-a majorat de la 4,5 mii la 5 mii 350 de ruble. Decizia a fost luată la sfârșitul lunii noiembrie 2019, în cadrul unei ședințe a autorităților locale și regionale din Moscova.

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. De la începutul anului, patenta de muncă pentru imigranții care lucrează la Moscova s-a majorat până la 5.350 de ruble.

O modificare a legislației fiscale, conform căreia costul unui brevet crește de la 4,5 la 5 mii de ruble, a fost adoptat de către aleșii locali din Moscova.

Din 2015, autoritățile oferă patente de muncă cetățenilor Moldovei, Ucrainei, Azerbaidjanului, Tadjikistanului și Uzbekistanului. Prețul patentei s-a majorat cu 7 la sută.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, este convins că orice imigrant care vine la muncă în oraș trebuie să plătească impozitele.

”Costurile pentru un imigrant nu ar trebui să fie mai mici în raport cu cetățenii noștri. Aceasta este un lucru extrem de important. Trebuie să ne asigurăm că oricine vine la Moscova trebuie să se înregistreze și să plătească taxe - la fel ca locuitorii capitalei", a spus Sobianin pe 28 octombrie.

Potrivit Consulatului Moldovei în Rusia, aproximativ 500 de mii de cetățeni moldoveni se află pe teritoriul Federației Ruse, dintre care aproximativ 206 mii sunt angajați oficial.

De menționat că Federația Rusă se află în fruntea topului țărilor recipiente ale emigranților din Republica Moldova, potrivit Biroul Migrație și Azil.

Fluxul de știri
0