Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii despre cauzele incendiului de la Ocnița

© Facebook / DSEПожар в Кишиневе
Пожар в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Cauzele producerii incendiului dintr-o localitate din Ocnița sunt investigate în continuare. La moment se vorbește despre trei cauze preliminare.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Imprudența în timpul fumatului, nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la montarea echipamentului electric sau un scurtcircuit electric. Acestea sunt cauzele pe care le iau în calcul specialiștii Laboratorul Experimental Antiincendiar în cazul incendiului de la Ocnița în care un matur și doi minori au decedat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Laboratorul investighează în continuare circumstanţele producerii incendiului cu urmări fatale din localitatea Lipnic, raionul Ocniţa.

„În urma primelor cercetări s-a stabilit că familia în care a s-a produs tragedia a fost anterior vizitată de angajaţii IGSU care au le-au vorbit despre regulile de securitate, şi prevenirea situaţiilor excepționale legate de utilizarea surselor de aprindere. Ținând cont de prezenţa minorilor, specialiştii le-au recomandat maturilor să respecte cu stricteţe recomandările pentru evitarea situaţiilor de risc”, precizează serviciul de presă al IGSU.

O cauză finală se va regăsi în raportul specialiştilor după elucidarea tuturor circumstanţelor.

Fluxul de știri
0