Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apocalipsa în Australia: Orașe evacuate, morți și dispăruți

© AFP 2022 / PETER PARKSПоследствие лесных пожаров в Австралии
Последствие лесных пожаров в Австралии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autorităţile din Australia pregătesc evacuarea în masă a mai multor oraşe de pe coasta de sud-est, în timp ce noi incendii sunt așteptate din cauza temperaturilor de peste 40 de grade și a vânturilor puternice

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Incendiile din Australia se agravează și, în timp ce focul continuă să înghită o suprafață tot mai mare în sud-estul țării, fumul a ajuns până în Noua Zeelandă. Un ordin de evacuare vizează sute de kilometri de coastă, o zonă turistică foarte populară.

© AFP 2022 / PETER PARKSIncendii în Australia
Apocalipsa în Australia: Orașe evacuate, morți și dispăruți - Sputnik Moldova
Incendii în Australia

A început un adevărat exod, dar căile de scăpare sunt puține, după ce multe drumuri au fost închise, iar unele stațiuni au fost izolate de flăcări. A fost lansată o operațiune amplă pentru a-i evacua pe cei de acolo pe mare și pe calea aerului. Incendiile au început în septembrie, când în Australia încă era primăvară, și nu dau semne să se oprească.

Bilanțul în acest moment este de 18 morți, 17 dispăruți, 1.400 de case distruse și 5 milioane de hectare distruse de foc. În ceea ce privește animalele, situația este tragică: 500 de milioane de animale au fost ucise de flăcări, inclusiv mii de koala, precum și reptile și păsări.

Zeci de mii de turişti s-au grăbit să părăsească oraşele populare de pe litoralul Australiei, fugind din calea focului ce se răspândeşte cu repeziciune, în timp ce nave militare şi elicopterele au planificate misiuni de salvare a altor mii de persoane captive ale flăcărilor.

© AFP 2022 / PETER PARKSIncendii în Australia
Apocalipsa în Australia: Orașe evacuate, morți și dispăruți - Sputnik Moldova
Incendii în Australia

În afara supermarketurilor şi a benzinăriilor din apropierea zonelor ce prezintă un grad ridicat de pericol s-au format cozi lungi, atât locuitorii cât şi turiştii dorind să se aprovizioneze pentru a se refugia în adăposturi subterane sau pentru a fugi.

Principalele drumuri au fost închise din cauza riscurilor de incendiu, lăsând şoferilor doar câteva rute de scăpare, ceea ce a provocat mari blocaje în trafic.

Peste 50.000 de oameni au rămas fără curent electric şi unele oraşe nu au avut acces la apa potabilă, după ce incendiile catastrofale s-au răspândit în regiune pe 31 decembrie, însângerând cerul şi distrugând oraşe.

© AFP 2022 / PETER PARKSIncendii în Australia
Apocalipsa în Australia: Orașe evacuate, morți și dispăruți - Sputnik Moldova
Incendii în Australia

Autorităţile au cerut părăsirea în masă a mai multor oraşe de pe coasta de sud-est a Australiei, o zonă extrem de populară în actualul sezon al vacanţei de vară, avertizând că prognoza pentru sfârşitul săptămânii prevede continuarea incendiilor.

Fluxul de știri
0