Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pneumonie de origine necunoscută, descoperită în China

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории
В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Abonare
În China au fost descoperite cazuri de pneumonie virală de origine necunoscută. Autoritățile bat alarma.

CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Autoritățile din Wuhan, provincia Hubei, a au anunțat că în oraș sunt descoperite continuu cazuri de îmbolnăvire cu o pneumonie de o natură necunoscută.

Tatiana Buzurniuc - Sputnik Moldova
Protejați copiii de pneumonie: Infecția îi poate ucide rapid
În legătură cu diagnosticarea a cazurilor de pneumonie de natură necunoscută solicităm tuturor instituțiilor medicale să culeagă datele statistice și să urmărească situația cu bolnavii, raportând imediat astfel de cazuri, se spune într-un comunicat al comitetului orășenesc pentru sănătate.

Autoritățile au confirmat presei locale că medicii investighează natura infecției, iar bolnavii sunt tratați în regim de izolare.

În decembrie, în Wuhan au fost înregistrate 27 de cazuri de pneumonie virală, șapte persoane fiind într-o stare gravă. Alte două persoane se însănătoșesc și vor fi externate în perioada următoare.

În Wuhan au sosit specialiștii Comitetului de Stat pentru probleme de sănătate al Chinei.

În China au mai existat câteva cazuri de explozie a unei pneumonii atipice. Potrivit datelor OMS, în urma epidemiilor din 2002-2003, în partea continentală a Chinei au decedat în urma acestor îmbolnăviri aproximativ 350 de persoane, iar numărul celor infectați a ajuns la 5 mii.

În total, în 30 de țări ale lumii au fost înregistrate aproximativ 8,5 mii de cazuri de îmbolnăvire, iar 900 persoane au decedat.

Fluxul de știri
0