Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a făcut ieromonahul Savatie Baștovoi în ultima zi a lui 2019

© Photo : Savatie BaștovoiOricova, Călărași
Oricova, Călărași - Sputnik Moldova
Abonare
Ieromonahul Savatie Baștovoi a plasat pe pagina sa de Facebook o urare pentru acest început de an. Dar iată ce ascunde de fapt această simplă urare.

CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. O urare de an nou într-o strofă de poezie. Iată ce ne urează Savatie Baștovoi în catrenul său:

“În anul nou eu vă doresc trei lucruri simple:

Ce a fost rău - să nu se mai întâmple,

Ce a fost bun - să prisosească,

Urâtul - să vă părăsească!

La mulți ani, dragii mei!”.

Vom menționa că ieri, în ultima zi a anului trecut, Savatie Baștovoi le-a făcut o mare surpriză cititorilor săi. Și anume, el a publicat o poezie pe pagina sa de Facebook. Surpriza constă în faptul că părintele este cunoscut ca un prozator iscusit, ca gânditor, predicator; ca meșter artizanal, care face genți; ca producător de vin (brandul Beciul Popii îi aparținând părintelui Savatie); ca constructor (el a construit biserica și mănăstirea din Oricova, călărași, în care sălășluiește); ca pictor (tot el le-a pictat) și acum îl avem și în ipostază de poet.

Poezia pe care părintele a publicat-o ieri pe internet se numește “Cerbul”. Cei care sunt împătimiți de această artă vor constata chiar din primele strofe că aceasta trădează un mare talent. Cel puțin, acest lucru l-au remarcat deja zeci de internauți și l-au exprimat în mesajele lăsate.

Fluxul de știri
0