Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foto: Grav accident în Capitală și un incendiu în Anenii Noi, în noaptea de Revelion

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIДТП на Мунчештском шоссе утром 1 января 2020 года
ДТП на Мунчештском шоссе утром 1 января 2020 года - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 500 de salvatori și pompieri, precum și 130 de unități de tehnică specială, au asigurat pacea și securitatea continuă moldovenilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii moldoveni au intervenit în 34 de cazuri de risc, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

În noaptea dintre ani, angajații IGSU au avut misiunea de a asigura securitatea antiincendiară, dar și de a lichida consecințele situațiilor excepționale. Un caz în care a fost necesară implicarea pompierilor a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Roșcani, raionul Anenii Noi.

Potrivit primelor date, un incendiu a cuprins construcția unei ferme de porci.

”Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:27. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din Anenii Noi. La fața locului, aceștia au stabilit că flăcările au distrus o parte din acoperiș, dar și circa 70 metri pătrați din podeaua construcției. În urma incendiului au pierit 19 porci”, anunță salvatorii printr-un comunicat.

Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. Salvatorii au reușit localizarea flăcărilor fără ca acestea să se răspândească. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a fost necesară implicarea salvatorilor a avut loc în municipiul Chișinău. În dimineața zilei de 1 ianuarie a avut loc un accident de circulație pe strada Muncești. Impactul s-a produs la ora 06:56 între două autoturisme, un Mercedes Sprinter și  Toyota.

”Salvatorii au intervenit pentru a asigura securitatea antiincendiară pe traseu, dar și  pentru decuplarea clamelor acumulatoarelor. În urma accidentului nu a fost nevoie de descarcerare. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele  competente”, anunță cei de la Inspectorat.

Potrivit IGSU pentru asigurarea securității de sărbători activează în regim non stop peste 500 de salvatori și pompieri cu 130 unități de tehnică.

Fluxul de știri
0