Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova: Imperialismul este o realitate a lumii moderne

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, a descris mecanismele care sunt utilizate în acest sistem de relații între țări.

BUCUREȘTI, 31 dec - Sputnik. Imperialismul a devenit o realitate în lumea modernă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Acele lucrări care au descris imperialismul au toate peste o sută de ani și s-ar părea că lumea este oarecum diferită. Dar acum înțelegeți despre ce au scris vizionarii. Este doar realitate, este o descriere a realității. Este vorba de el, de imperialismul - ceea ce urmărim acum", a spus ea.

Zaharova a descris mecanismele care sunt utilizate în acest sistem de relații între țări.

Billetes de euro, dólares hongkones y estadounidenses, libras y yuanes - Sputnik Moldova
Hurduzeu: UE dezvoltă piața globală, nu cele locale (VIDEO)

Mai întâi, prin metode politice se realizează desfășurarea în țară a bazelor militare, a contingentelor și chiar a armelor nucleare ale unui alt stat. Apoi se creează condiții pentru a aduce mari operatori financiari și economici în această țară. Apoi, când economia țării devine complet dependentă de țara indicată, se construiesc noi reguli de joc.

În același timp, contingentele desfășurate anterior nu permit țării care a intrat sub influență să gândească în altă direcție decât cea oferită din exterior, a adăugat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Fluxul de știri
0