Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația din Ucraina, discutată de Putin cu omologul său finlandez

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele federației Ruse, Vladimir Putin, a purtat o conversație telefonică privind situația din Ucraina cu omologul său finlandez, Sauli Niinistö.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o conversație telefonică cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö, despre rezultatele summitului în formatul normand de la Paris și a relatat despre procesul de reglementare a crizei din Ucraina, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

Discuția a avut loc la inițiativa părții finlandeze. În cadrul convorbirii, cei doi șefi de stat s-au felicitat reciproc cu prilejul anului nou.

De asemenea, Putin și Niinistö și-au exprimat satisfacția față de evoluția relațiilor ruso-finlandeze, care pot fi caracterizate printr-un dialog politic constant și cooperare în domeniile economice și comerciale, ecologice și culturale.

Cei doi lideri și-au confirmat disponibilitatea pentru continuarea cooperării pe arena internațională. Vladimir Putin l-a informat pe Sauli Niinistö despre situația legată de reglementarea crizei din Ucraina, în special despre rezultatele summitului în formatul normand de la Paris. A fost apreciată pozitiv schimbul de prizonieri în regiunea Donețk, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Fluxul de știri
0