Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ankara, despre cauzele care grăbesc apropierea Turciei de Rusia

© Sputnik / Андрей Стенин / Trecere la banca de fotografiiАнтиправительственные выступления против исламизации Турции
Антиправительственные выступления против исламизации Турции - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Acțiunile ostile pe care le întreprind SUA împotriva Turciei doar accelerează procesul de apropiere a Ankara de Moscova, susține purtătorul de cuvânt al lui Erdogan.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Acțiunile neprietenoase ale SUA față de Turcia împing țara spre o apropiere de Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui turc, İbrahim Kalın.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a semnat legea bugetului de stat al apărării pentru anul fiscal 2020, care interzice transmiterea Turciei a avioanelor F-35, atât timp cât Ankara nu renunță la sistemele rusești S-400.

"Cine ne împinge încolo (spre Rusia)? Întreprindeți niște pași de creare a unui coridor terorist la frontierele noastre, nu luați în considerație Turcia în această regiune, forțați Turcia să caute o alternativă, iar apoi spuneți: “De ce vă mișcați în direcția Rusiei, nu spre noi?”. Vreți ca Turcia să nu se apropie de Rusia, însă sancțiunile doar grăbesc acest lucru. Turcia va continua să caute o alternativă", a declarat Kalın la postul de televiziune Tele7.

Potrivit lui, Turcia trebuie să-și diversifice nu doar sursele energetice, dar și sursele de achiziționare a armelor.

Fluxul de știri
0