Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon în Turcia: Vezi ce decizii importante au fost luate - Video

© Photo : Facebook / Igor DodonVizita oficială a președintelui Igor Dodon în Republica Turcia
Vizita oficială a președintelui Igor Dodon în Republica Turcia - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării Igor Dodon se află într-o vizită de lucru la Ankara, Turcia. Vezi cu cine s-a întâlnit.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Acordul interstatal între Republica Moldova și Turcia, care prevede asigurarea reciprocă a protecției sociale a cetățenilor, a fost ratificat de Parlamentul Turciei pe 21 decembrie.

Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook. Totodată, șeful statului spune că alte 16 proiecte de tratate se află în proces de negociere.
„Am constatat cu satisfacție că dispunem de un cadru juridic bilateral amplu care include 72 de tratate bilaterale, iar 16 proiecte de tratate se află în proces de negociere. Am salutat faptul că astăzi această lista va fi extinsă cu încă patru tratate, ce vor fi semnate în cadrul primei ședințe a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt”, scrie Igor Dodon.

În cadrul întrevederii cu președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Mustafa Șentop, Igor Dodon a menționat interesul pentru consolidarea cooperării interparlamentare moldo-turce în cadrul organizațiilor internaționale, precum și în combaterea terorismului internațional. Șeful statului spune că a pledat și pentru intensificarea schimbului de vizite între ambele Legislative, atât la nivelul conducerii, cât și la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie și al comisiilor parlamentare.

Fluxul de știri
0