Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac terorist îngrozitor, dejucat în Rusia

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaСотрудник Федеральной Службы Безопасности России
Сотрудник Федеральной Службы Безопасности России - Sputnik Moldova
Abonare
Atacurile teroriste urmau să fie organizate în locuri publice. Informația despre atentatele puse la calea fost transmisă FSB-ului de către SUA.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Angajații FSB au reținut două persoane care intenționau să comită de Revelion o serie de atacuri teroriste în orașul Sankt Petersburg, în mai multe locuri publice.

Здание Министерства безопасности РФ в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Un necunoscut a deschis foc asupra sediului FSB din Moscova - Video

Informația cu privire la pregătirea atentatelor a fost pusă la dispoziția serviciilor speciale ruse de către reprezentanții SUA. Comitetul de Investigații al Rusiei a intentat dosar penal pentru terorism, pregătire pentru comiterea crimei și participare la organizații teroriste.

”Asupra reținuților au fost găsite materiale incriminatorii, care confirmă pregătirea atacurilor teroriste de către aceștia”, subliniază FSB.

Duminică, 29 decembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu președintele SUA, Donald Trump. Liderul rus i-a mulțumit omologului său pentru informația pusă l-a dispoziție pe linia serviciilor secrete, care a permis dejucarea atacului terorist la Sankt Petersburg.

Nu este singurul caz de acest fel. În octombrie curent, directorul FSB rus, Aleksandr Bortnikov, a comunicat că SUA i-au prezentat Rusiei informații cu privire la pregătirea unor atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei. De asemenea, în 2017, serviciile speciale ale SUA i-au prevenit pe colegii lor ruși despre atacul planificat la catedrala Kazanski din Sankt Petersburg, dar și din alte locuri publice din oraș.

Fluxul de știri
0