Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Weekend marcat de accidente grave: Un microbuz plin cu moldoveni s-a răsturnat la Iași

© Photo : Facebook / Info Trafic 24poză simbol
poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Un microbuz în care se aflau 10 cetățeni ai Republicii Moldova s-a răsturnat în județul Iași. Poliția română susține că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile meteorologice.

CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Accidentul s-a produs în apropiere de localitatea Rădăucăneni, pe șoseaua DN 28A. La faţa locului au intervenit mai multe ambulanțe și un echipaj al poliției.

Potrivit reprezentanţilor SMURD Iaşi, pasagerii sunt conştienţi, dar, deși au suferit multiple traumatisme, au refuzat spitalizarea. 

"Printr-un apel primit la serviciul 112 la, la ora 9 am fost sesizaţi că a fost un accident rutier la ieşirea din Răducăneni, în care a fost implicat un microbuz cu 10 persoane. Toate persoanele au ieşit singure din maşină şi acuzau dureri uşoare. Până la sosirea echipajelor medicale, una dintre persoanele care se aflau în microbuz a plecat. Niciuna nu a vrut să meargă la spital. Persoanele sunt din Republica Moldova", a declarat, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Poliția din județul Iași a deschis un dosar penal pe numele şoferului microbuzului, acesta fiind acuzat de vătămare corporală, pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile meteo nefavorabile.

Oamenii legii afirmă că șoferul în vârstă de 27 de ani circula cu viteză excesivă, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, apoi s-a răsturnat.

Un alt accident grav s-a produs ieri pe șoseaua Ocniția-Otaci. O persoana a murit, iar alte trei se află în stare gravă, după ce mașinile în care se aflau s-au ciocnit violent.

Tot ieri, șoferul unui autocar plin cu moldoveni, care venea de la Sankt Petersburg și se îndrepta spre Chișinău, a murit în regiunea Moscova, în timp ce conducea un autobuz de cursă și a încercat să evite impactul cu o fură, care efectua o manevră periculoasă.

Fluxul de știri
0