Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu prețurile în 2020: Răspunsul guvernatorului Băncii Naționale

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, anunță că în anul care vine nu se prevăd schimbări majore în sectorul financiar-bancar.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Octavian Armașu afirmă că în baza deciziilor Băncii Naționale a Moldovei privind politica monetară pot fi făcute prognoze clare în ceea ce privește evoluția inflației. Anunțul a fost făcut de guvernatorul BNM în cadrul unui interviu pentru mass-media locale.

”Banca Națională a anunțat de mai multe ori despre necesitatea ajustării politicii monetare în direcția unei relaxări spre finele anului curent. Și asta pentru că în 2020 se așteaptă o reducere a inflației. Decizia a fost votată unanim în Comitetul executiv și a avut drept scop de a menține inflația în intervalul de variație al țintei de 5,0 la sută, ceea ce constituie o situație optimă pentru dezvoltarea economiei naționale”, a declarat guvernatorul BNM.

Armașu a precizat că toate deciziile de politică monetară au la bază o analiză complexă a situației macroeconomice. Oficialul a mai declarat că în 2020 vor fi create condiții monetare capabile să mențină inflația în intervalul de variație de ± 1,5% de la ținta inflației de 5% pe termen mediu. Astfel, prin țintirea inflației, BNM va asigura stabilitatea prețurilor. Cu alte cuvinte, prețurile de consum nu vor crește în anul care vine.

Fluxul de știri
0