Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Igor Dodon a ajuns în Turcia: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație moldovenească, în frunte cu președintele Igor Dodon, se află într-o vizită oficială în Turcia.

CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Șeful statului a ajuns în Turcia, împreună cu mai mulți oficiali moldoveni, la invitația președintelui acestei țări, Recep Tayyip Erdoğan.

Din delegație fac parte premierul Ion Chicu, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, guvernatorul Gădăuziei Irina Vlah și mai mulți miniștri.

”Republica Turcia este partenerul nostru strategic. Vizita oficială în această țară ne oferă posibilitatea să extindem, aprofundăm și consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Agenda de lucru include întrevederi cu liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, cu președintele Marii Adunări Naționale a Parlamentului Turciei, Mustafa Șentop și întrevederi bilaterale ale miniștrilor.

Șeful statului a mai declarat că va prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt, după care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, transportul internaţional de mărfuri și cooperarea în domeniul științei și tehnologiei.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat o vizită în țara noastră în luna octombrie a anului trecut. Atunci a fost semnată declarația de colaborare strategică între Turcia și Moldova și a fost inaugurat sediului renovat al Președinției Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0