Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

În spitalele din Moldova funcționează aparate din 1956 – așa sunt diagnosticați oamenii

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Cotorobai
Mihai Cotorobai - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Poporului pentru Drepturile Omului, Mihai Cotorobai, susține că asistența medicală în Moldova are de parcurs încă un drum lung până a deveni una de înaltă calitate.
În spitalele din Moldova, funcționează aparate din 1956 – așa sunt diagnosticați oamenii

Mihai Cotorobai a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că a depistat într-un spital din Moldova un aparat pentru radiografie din 1956, asta în timp ce aparatele de ultimă generație stau și se prăfuiesc în depozite, din cauza birocrației exagerate și a neglijenței unor funcționari.

”Am depistat în aprilie o chestie foarte gravă. Problema este legată de calitatea aparatelor medicale. Am găsit aparate din 1956, care și astăzi funcționează. Totodată, am găsit aparate costisitoare în depozite. Asta se întâmplă din cauza inacțiunilor guvernanților. Nu vreau să numesc instituția”, a declarat Mihai Cotorobai în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Avocatul Poporului pentru Drepturile Omului Domeniul menționează că domeniul sănătății este încă unul vulnerabil, oamenii se plâng că statul nu oferă servicii medicale de calitate ori nu sunt tratați corespunzător.

Asistența primară, asistența urgentă, calitatea aparatelor, dar și alte chestiuni rămân încă pe agenda de monitorizare a Oficiului Avocatului Poporului pentru Drepturile Omului, fiind o prioritate și pentru 2020.

Fluxul de știri
0