Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom plăti mai scump pentru călătoriile cu transportul public: Cât vor costa

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori, 09 octombrie 2019
Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei și Infrastructurii a acceptat solicitarea transportatorilor de călători de a majora tarifele. Costurile vor crește în funcție de confortul și siguranța unităților de transport.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Economiei au anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, că vor emite ordinele de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de pasageri. 

Автовокзал г. Кэушань - Sputnik Moldova
Societate
Conflictul dintre transportatori și guvernanți continuă: Lucrăm cu hârburi de 25-30 de ani
Astfel, tarifele vor fi majorate de la 48 la 70 de bani pentru un kilometru parcurs, dar asta îi prevește doar pe operatorii ai căror unități de transport au un grad de confort sporit.

Pentru microbuzele cu nivel de confort de bază, tariful va fi de 60 de bani pentru un kilometru. Categoriile de confort vor fi atribuite la stațiile de testare tehnică. Noile prețuri vor intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2020.

La începutul lunii decembrie, transportatorii au blocat centru Chișinăului în semn de protest și au suspendat 1500 de curse interurbane. Ei erau nemulțumiți că autoritățile nu examinează solicitarea lor privind majorarea tarifului de la 48 de bani la 72 de bani pentru un kilometru parcurs, ceea ce le-ar permite să cumpere microbuze noi şi să mărească salariile șoferilor.

Fluxul de știri
0