Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va cheltui Primăria Chișinău 4 miliarde de lei din bugetul municipal în 2020

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Cu peste 10 la sută mai mulți bani va avea Primăria Chișinău în buget în anul care vine. Respectiv, și cheltuielile în diverse domenii vor crește.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat bugetul pentru anul viitor. Veniturile pentru anul 2020 sunt estimate la 4,3 miliarde de lei, cu 11 la sută mai mari decât în acest an.

Carusel - Sputnik Moldova
Societate
Orele la care copiii se pot distra gratuit la carusel: Anunțul Primăriei Chișinău
Mai bine de jumătate din venituri, 2,4 miliarde de lei, vor fi transferate de la bugetul de stat. Cheltuielile sunt estimate la 4,6 miliarde de lei. 

Cele mai mari cheltuieli au fost prevăzute pentru gospodăria comunală, gospodăria drumurilor și transport - aproximativ 1,3 miliarde de lei. Alte 186 de milioane de lei sunt prevăzute pentru investiții și reparații. Au mai fost alocate 161 de milioane de lei pentru întreținerea autorităților executive și a organelor administrative.

Ion Ceban a găsit soluția pentru ambuteiajele din Capitală: Ce propunere are - Detalii>>>

Pentru Regia Transport Electric (RTEC) sunt prevăzute 268 de milioane de lei, iar pentru Parcul Urban de Autobuze – 178 de milioane de lei.

Proiectul privind Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2020 a fost aprobat de membrii Consiliului Municipal Chișinău în două lecturi, cu 40 de voturi pentru.

Fluxul de știri
0