Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră pentru Republica Moldova: Ce se va întâmpla în 2020 în sistemul medical

© Sputnik / Yana ZaharovaSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu o veste bună pentru copiii cu probleme de auz.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Pentru prima dată în Republica Moldova, 30 de copii vor beneficia în 2020 de implanturi cohleare. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, scrie că toate cheltuielile vor fi acoperite din fondul de asigurări obligatorii de asistență medicală.

„Îmi doresc ca toți copiii să fie sănătoși și să nu aibă nevoie de a fi spitalizați, însă, cu părere de rău, ei sunt acolo, de aceea am mers cu daruri din partea lui Moș Crăciun, să le transmitem spiritul sărbătorilor de iarnă”, a scris ministrul Viorica Dumbrăveanu.

Oficialul anunță că anual 4500 de copii și maturi beneficiază de asistență medicală calificată, la Centrul Republican de Audiologie, Protezare auditivă și Reabilitare medico-pedagogică din cadrul Clinicii pentru copii „Emilian Coțaga”. Centrul a fost renovat cu sursele financiare din bugetul de stat.

Un implant cohlear este un dispozitiv medical care înlocuiește funcția urechii interne afectate. Spre deosebire de protezele auditive, care fac sunetul mai puternic, implantul cohlear lucrează în locul părţii afectate a urechii interne (cohlee) pentru a oferi semnale sonore către creier.

Fluxul de știri
0