Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Capitala are un nou arhitect-șef: Vezi cine este și de unde vine

© Sputnik / Мирослав РотарьТабличка, свидетельствующая о том, что это здание - памятник архитектуры, это единственное, что отличает дом от других руин.
Табличка, свидетельствующая о том, что это здание - памятник архитектуры, это единственное, что отличает дом от других руин. - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou arhitect-șef a fost ales la Primăria Chișinău. Acesta a fost prezentat de viceprimarul Victor Chironda.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Chișinăul are un nou arhitect-șef. Este vorba de Svetlana Dogotaru, care a fost aleasă în această funcție în urma concursului de suplinire a locului vacant. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Victor Chironda scrie că împreună cu noua șefă de la arhitectură vor elabora și prezenta planul și prioritățile de activitate a Direcției.

Totodată, cei doi își propun să implementeze în cel mai scurt timp proiectele de dezvoltare urbană sustenabilă.

Concomitent, cu funcția de arhitect-șef, Dogotaru mai deține și funcția de șef al Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Anterior, ea a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei în Guvernul condus de Maia Sandu, iar în perioada Guvernului Tarlev a fost vice-ministru în cadrul ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Dogotaru a fost și consilier al premierului Ion Sturza.

Fluxul de știri
0