Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexitul, mai târziu decât se aștepta? Îngrijorare la nivel înalt

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aruncă îndoiala asupra finalizării într-un an de zile a tranziției care urmează Brexitului, arătându-și îndoiala că va fi suficient timp pentru ca Marea Britanie și țările UE să încheie procesul în perioada asumată.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Îndoielile președintelui Comisiei Europene sunt legate de timpul necesar pentru realizarea acordului privind relațiile viitoare, motiv pentru care Ursula von der Leyen vorbește de prelungirea duratei de tranziție.

„Sunt foarte îngrijorată de timpul limitat pe care îl avem. Nu este vorba doar de negocierea unui acord privind comerțul liber, ci și de multe alte lucruri. Mi se pare că, de ambele părți, ar trebui să ne întrebăm dacă toate aceste negocieri sunt posibile într-un timp atât de scurt. Cred că ar fi rezonabil să facem un bilanț la jumătatea anului și, dacă este necesar, să acceptăm o prelungire a perioadei de tranziție”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu acordat ziarului Les Echos

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pentru 31 ianuarie, după care va începe o perioadă de tranziție care va dura până pe 31 decembrie 2020, perioadă care ar trebui să le permită celor două părți să cadă de acord asupra condițiilor viitoarei lor relații. Între timp, legislația europeană va continua să se aplice în Marea Britanie.

Boris Johnson a anunțat data limită pentru Brexit: Ce-i așteaptă pe moldovenii din UK>>>

După succesul înregistrat în alegerile parlamentare, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat că exclude prelungirea acestei perioade de tranziție.

Fluxul de știri
0