Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizită oficială în Turcia: Președintele Igor Dodon oferă detalii - Video

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon întrevedere cu bașcanul Irina Vlah
Igor Dodon întrevedere cu bașcanul Irina Vlah - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, premierul Ion Chicu și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, vor întreprinde o vizită în Turcia - șeful statului oferă detalii.

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. La invitația lui șefului statului turc, Recep Tayyip Erdoğan, președintele Igor Dodon va întreprinde o vizită oficială în Republica Turcia, împreună cu premierul Ion Chicu și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în perioada 29-30 decembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii președinteului cu bașcanul Autonomiei și cu deputații în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanții autonomiei, Fiodor Gagauz, Aleksandr Suhodolski și Ivanna Koksаl, cu care a discutat situaţia din autonomia găgăuză și cea din ţară, precum și planurile pentru anul 2020.

”Am abordat detalii privind vizita oficială pe care o voi întreprinde în Republica Turcia, împreună cu premierul Ion Chicu și bașcanul Irina Vlah, în perioada 29-30 decembrie, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdoğan”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon a subliniat că în cadrul acestei vizite va prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt.

De asemenea, este preconizată semnarea mai multor acorduri bilaterale interstatale.

Șeful statului a mai precizat că la invitația șefului Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa, va participa la una din primele ședințe ale acestui organ legislativ local, din anul viitor, în cadrul căreia urmează a fi analizată situația din regiune și problemele cu care se confruntă Autonomia.

Fluxul de știri
0