Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: SUA pregătesc un război cibernetic - detalii

© Photo : U.S. Air ForceDepartamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară
Departamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară - Sputnik Moldova
Abonare
Declarațiile privind elaborarea de noi tactici privind o posibilă interferență rusească în alegerile din 2020 justifică pregătirile pentru un adevărat război cibernetic, consideră profesorul Andrei Suzdaltsev.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. În Statele Unite, declarațiile privind elaborarea de noi tacticii în cazul unei posibile interferențe rusești în alegerile din 2020 justifică pregătirile pentru un adevărat război cibernetic, a declarat decanul adjunct al Școlii Superioade de Economie, Andrei Suzdaltsev.

Anterior, Washington Post anunța pe surse că echipa cibernetică americană dezvoltă tactici de război informațional împotriva oficialilor și a oamenilor de afaceri ruși în cazul în care Moscova va încerca să intervină în alegerile din 2020.

"Aceasta este doar o scuză pentru pregătirea unui adevărat război cibernetic... Ei caută o justificare, să demonstreze că dezvoltarea de software și antrenarea specialiștilor, așa-numiții luptători împotriva hackerilor, sunt necesare pentru ca ar fi o parte a confruntării pe arena politică a SUA unde ei cred că se implică Rusia", a declarat expertul pentru RIA Novosti.

El a menționat că Statele Unite sunt prezente în viața politică rusească, ”acționând cu toate resursele și în mod deschis, inclusiv în spațiul cibernetic”.

Pe de altă parte, potrivit lui Suzdaltsev, aceasta este o oportunitate pentru ca să folosească factorul rusesc drept instrument de luptă politică în viața politică americană.

"Ceea ce vedem acum în Congres este (un proces) de acuzare. Rusia se transformă într-un astfel de ciocan, un instrument de presiune pentru lupta dintre republicani și democrați. Ceea ce este foarte trist, pentru că transformarea în bâtă, în aceste reglări de conturi, este foarte periculoasă" - a adăugat el.

În septembrie, generalul Steven Fogarty, șeful comandoului cibernetice al Armatei americane, a declarat că Armata americană pregătește concepte de război informațional în spațiul cibernetic înainte de alegerile din 2020. Potrivit acestuia, Statele Unite ar trebui să declare în mod deschis adversarilor despre efectuare astfel de operațiuni, deoarece va demonstra că Washingtonul nu va tolera doar acțiunile lor, dar este gata să dea un răspuns.

Statele Unite au acuzat Rusia că ar fi intervenit în alegerile din 2016, în timp ce Moscova respinge categoric acest lucru.

Fluxul de știri
0