Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce surprize ne așteaptă în această seară, la Târgul de Crăciun din Capitală

© SputnikInaugurarea Târgului de Crăciun 2020
Inaugurarea Târgului de Crăciun 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
În această seară, la Târgul de Crăciun ediția 2019, care este desfășurat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, va fi proiectat, la ora 19:00, desenul animat „Crăiasa Zăpezii: Ținutul oglinzilor”.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Amintim că în ajunul crăciunului pe stil nou, la Târgul de Crăciun au răsunat colinde și cântece tradiționale interpretate de „Valy Boghean Band” și orchestra „Mugurel”.

Sute de oameni au trăit feeria sărbătorilor de iarnă în lumea de basm din Scuarul Catedralei Mitropolitane și au marcat alături de cei dragi una din cele mai importante sărbători din an. Cei prezenți au avut parte de un concert cu melodii de suflet interpretate de „Valy Boghean Band”.

Iar orchestra „Mugurel” a încântat vizitatorii cu o suită de cântece tradiționale, bune de ascultat alături de cei dragi. La eveniment a participat și premierul Ion Chicu, care a venit cu un mesaj de felicitare.

„Crăciunul este cea mai caldă sărbătoarea pentru că ne adună pe toți acasă, indiferent în ce colț al lumii ne aflăm, lângă cei mai apropiați și dragi sufletului. Îmi doresc foarte mult ca toți noi să simțim căldura Crăciunului pe de plin. Vreau să-i felicit pe toți cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou și să le urez numai bine, doar lucruri frumoase și multe bucurii”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Distracția la Târgul de Crăciun continuă și în zilele următoare, atunci când vizitatorii vor avea parte de un program special destinat celor mici. În această seară, la Târgul de Crăciun 2019, care este organizat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, va fi proiectat, la ora 19:00,  desenul animat „Crăiasa Zăpezii: Ținutul oglinzilor”.

În acest an, Târgul de Crăciun din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” găzduiește 6 zone de poveste:

  • Zona lui Moș Crăciun, unde mult așteptatul moș primește micii vizitatori pentru a le asculta poeziile și a-i răsplăti cu daruri.
  • Zona Distracțiilor, unde caruselele teleportează vizitatorii într-o aventură de iarnă pe placul copiilor de toate vârstele.
  • Zona Fotografiilor, în care Pomul de Crăciun, decorațiunile deosebite și sutele de luminițe și ghirlande te ajută să creezi amintiri unice.
  • Zona Gastronomică, unde vizitatorii își răsfață papilele gustative cu diverse delicii culinare și se încălzesc cu vin fiert.
  • Zona Tradițiilor, în care zeci de meșteri populari își expun obiectele de artizanat și poți alege dintr-o gamă vastă de cadouri originale și autentice pentru cei dragi.
  • Zona Concertelor. În serile de weekend, de Crăciun și de Revelion te delectezi cu creațiile artiștilor autohtoni, care mențin atmosfera de sărbătoare.
  • Până pe 10 ianuarie Târgul de Crăciun va fi deschis pentru toată familia zilnic, de la ora 12:00 până la ora 22:00, în zilele de odihnă – între 10:00 și 22:00.

Târgul de Crăciun este organizat de Guvernul Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

Magia Târgului de Crăciun poate fi urmărită și online pe pagina de Facebook.

Fluxul de știri
0