Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fadei Nagacevschi, despre al doilea caz în care este cercetat Filat: Trebuie să fie public

© Sputnik / OsmatescoFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
După ce fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din arest, ministrul Justiție, Fadei Nagacevschi, a declarat că Administrația Națională a Penitenciarelor și Penitenciarul nr. 13 au atacat recursul de eliberare în instanță
Fadei Nagacevschi, despre al doilea caz în care este cercetat Filat: Trebuie să fie public

Ministrul Justiției susține că ședința în care a fost eliberat din pușcărie fostul premier Vlad Filat trebuia să fie făcută publică pentru a asigura transparența cazului, în condițiile în care anterior pleda ca ședințele de judecată care au loc în privința sa să fie publice. Totodată, Nagacevschi s-a referit și la cel de-al doilea caz în care este anchetat Vlad Filat.

”Eu cred că ședința de judecată unde s-a decis eliberarea domnului Filat trebuia să fie publică deoarece anterior striga în gura mare de ce ședințele de judecată în privința sa sunt organizate cu ușile închise. Cu privire la cel de-al doilea caz în care este anchetat domnul Filat, ședințele trebuie să fie făcute publice. Eu, în calitate de ministru al Justiției, pledez ca acest lucru să se întâmple”, a declarat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Ministrul spune că periodic este informat de noul șef al Administrației Penitenciarelor despre evoluția anchetelor cu privire la cazul lui Vlad Filat. Mai mult, ministrul spune că are deplină încredere în noul șef al Penitenciarelor, care își face munca în conformitate cu cadrul legal.

Fluxul de știri
0