Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Rusiei la declarația făcută de UE privind podul Crimeea - detalii

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaВид на строящийся Крымский мост
Вид на строящийся Крымский мост - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Iată cum a reacționat Rusia la declarația făcută de UE după inaugurarea de către Vladimir Putin a circulației feroviare pe Podul Crimeea, peste strâmtoarea Kerci.

Владимир Путин открыл железнодорожное движение по Крымскому мосту - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a inaugurat circulația feroviară pe podul Rusia–Crimeea
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. E timpul ca Uniunea Europeană să înceteze acest joc politic legat de construcția podului peste strâmtoarea Kerci și să renunța la politica dublelor standarde, a declarat vicepreședintele Parlamentului din Crimeea Vladimir Bobkov, informează RIA Novosti.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat luni circulația feroviară pe podul Crimeea. În același timp, este planificată lansarea comunicațiilor feroviare de marfă începând cu 1 iulie 2020. După aceasta, o declarație a apărut pe site-ul oficial al Serviciului European de Relații Externe al UE, care spunea că deschiderea conexiunii feroviare „este o altă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei de către Rusia”.

”Este timpul să opriți acest joc politic și diplomatic din jurul podului Crimeei, cu scopul de a obține anumite puncte și bonusuri. Construcția unui pod peste strâmtoarea Kerci este un eveniment istoric, iar acest lucru trebuie recunoscut. Rusia a făcut încă un salt în domeniul infrastructurii", a declarat Bobkov pentru RIA Novosti.

Potrivit lui, prin atitudinea sa UE demonstrează că aplică o politică a dublelor standarde.

"Există exemple când europenii au salutat astfel de realizări în domeniul infrastructurii (construcția podului Eresund între Danemarca și Suedia), iar acum nu știu din ce cauză își exprimă regretul. Aceasta este o politică a dublelor standarde”, a declarat vicepreședintele parlamentului regional.

Bobkov consideră că nu poți da o notă negativă în cazul construcției unui pod și că declarația UE a fost făcută ”cu rea intenție”.

Fluxul de știri
0