Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Aproape 450 de persoane au decedat în incendii și accidente rutiere

© Sputnik / Miroslav RotariServiciul 112
Serviciul 112  - Sputnik Moldova
Abonare
În această dimineață a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a Guvernului. Pe ordinea de zi au fost incluse subiecte ce țin de securitatea în trafic și prevenirea incendiilor.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Aproape 450 de persoane au decedat în 2019 în incendii sau în urma accidentelor rutiere. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații de Urgență, convocată de prim-ministrul Ion Chicu în această dimineață la ora 7:00.

Инвестиции в миллионы долларов: аэропорт Кишинева на взлете - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu, amuzat: Ce spune despre schimbarea proprietarului Aeroportului

Potrivit rapoartelor prezentate, în 2019 în țară s-au produs 1524 de incendii, care s-au soldat cu 216 decese.

Printre cele mai frecvente cauze ale incendiilor se numără exploatarea sobelor și a centralelor termice. Mai exact, erorile admise în construcția și montarea acestora. În context, responsabilii au propus actualizarea cadrului legal care să interzică folosirea centralelor termice autonome în blocurile de locuit.

Un alt raport scoate la iveală cele 2307 de cazuri în care oamenii au fost implicați în accidente rutiere.

Ce se întâmplă la granița Republicii Moldova: Mesajul premierului Ion Chicu>>>

Ca urmare, 232 de persoane și-au pierdut viața în 2019, iar alte mii de oameni s-au ales cu traumatisme de diferită gravitate. Cele mai frecvente încălcări au fost viteza excesivă, neacordarea priorității și șofatul în stare de ebrietate.

Prim-ministrul Chicu i-a avertizat pe responsabilii din domeniu să caute și să găsească căi eficiente pentru reducerea numărului accidentelor și efectelor lor.

Fluxul de știri
0