Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moldova și Banca de Dezvoltare Eurasiatică: Perspective de cooperare

© Photo : Cultura Images RF/EAST NEWS/Marcus LundЭкономика. Архивное фото
Экономика. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, 26 decembrie, la ora 11:00, în cadrul centrului de presă Sputnik Moldova va avea loc o conferință în format video Chișinău-Moscova, cu genericul: ”Republica Moldova și Banca de Dezvoltare Eurasiatică: perspective de cooperare”.

Conducerea Republicii Moldova a decis aderarea Republicii Moldova la Banca de Dezvoltare Eurasiatică (BDEA).

Potrivit președintelui Igor Dodon, ”dacă negocierile se vor solda cu succes, ţara noastră va putea profita de avantajele și sprijinul Băncii de Dezvoltare Eurasiatice pentru a atrage investiţii".

Șeful statului este de părere că fortificarea relațiilor comerciale şi economice cu ţările Uniunii Economice Eurasiatice corespund intereselor naţionale pe termen lung ale Republicii Moldova.

Banca de Dezvoltare Eurasiatică funcționează din anul 2006, misiunea căreia constă în promovarea economiei de piaţă a statelor-membre a băncii, creşterea economică a acestora și extinderea relaţiilor comercial-economice dintre ele, prin activităţi de investiţii.

Participanți:
— Vicepreședinte al consiliului de administrație al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei KRAINII;
— Consilier al președintelui Republicii Moldova pe probleme economice Elena GORELOVA.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0