Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Igor Dodon, seara, la Aeroportul Chișinău – Iată ce a făcut

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a întîmpinat-o la Aeroportul Internațional Chișinău pe Natalia Zabun și cei doi copii ai săi
Igor Dodon a întîmpinat-o la Aeroportul Internațional Chișinău pe Natalia Zabun și cei doi copii ai săi - Sputnik Moldova
Abonare
În această seară, Igor Dodon a întâmpinat-o, la Aeroportul Internațional Chișinău, pe Natalia Zabun și pe cei doi copii ai ei, care timp de un an s-au aflat în tabăra pentru refugiați ”Al-Hawl” din Siria, fără dreptul de a părăsi acest loc.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook Repatrierea în țară a familiei Zabun a fost posibilă grație acțiunilor coordonate ale Serviciului de Informații și Securitate din Moldova, în colaborare cu colegii lor din Turcia, la indicația președintelui Republicii Moldova și a Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan.

Operațiunea a fost efectuată după ce, la începutul acestui an, mama Nataliei, Ana Zabun, s-a adresat după ajutor către instituția prezidențială.

Natalia Zabun este originară din Republica Moldova, Găgăuzia, iar din anul 2015 a fost stabilită cu traiul permanent în Siria. Din cauza acțiunilor militare din această țară, la începutul anului curent, soțul Nataliei a decedat, iar ea, împreună cu cei doi copii minori ai săi, de doi și patru ani, au ajuns în tabăra pentru refugiați în care condițiile de trai erau extrem de dificile.

“Aduc sincere mulțumiri domnului Erdogan pentru sprijinul acordat în aducerea cetățenilor Republicii Moldova acasă. Este de datoria președintelui țării să aibă grijă de toți cetățenii țării, indiferent unde se află ei”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

“Să ne bucurăm pentru această familie, care a trecut prin atâtea suferințe, iar de astăzi este acasă, în siguranță și alături de cei dragi”, a mai adăugat el pe Facebook.

Fluxul de știri
0