Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună pentru cei care cumpără Euro

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Euro pierde teren pe piața valutară din Republica Moldova, cotația monedei unice europene se apropie de minimul înregistrat în acest an, dând motiv de bucurie moldovenilor care cumpără valută.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Banca Națională a Moldovei  stabilit, pentru astăzi, un curs oficial de 19 lei și 17 bani pentru un euro și 17 lei și 27 de bani pentru un dolar american.

Moneda unică europeană se apropie de cea mai mică cotație pe care a înregistrat-o la sfârșitul lunii noiembrie de 17,14 lei. În mare parte, evoluția se datorează cererii și ofertei de piața valutară. În ajunul sărbătorilor, moldovenii vând din rezerva de valută pentru a face cumpărături pentru Crăciun și Revelion.

© Photo : Banca Națională cursa valutar 23 decembrie
Veste bună pentru cei care cumpără Euro - Sputnik Moldova
cursa valutar 23 decembrie

O altă explicație a ieftinirii mendei euro în această perioadă este că moldovenii care muncesc în statele Uniunii Europene vin acasă de sfărbători, evident cu euro, pe care îi schimbă în lei.   

Fluxul de știri
0