Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia oferă Moldovei un credit de 300 de milioane de dolari: Când vor fi debursați banii

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că, în luna februarie, Parlamentul de la Chișinău ar putea ratifica acordul de împrumut pe care Republica Moldova îl va încheia cu Rusia.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat, după ședința din această dimineață cu prim-ministrul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, că în cadrul vizitei pe care a întreprins-o la sfârșitul săptămânii trecute în Federația Rusă a ajuns la o înțelegere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, privind acordarea unui credit în valoare de 300 de milioane de dolari Republicii Moldova. 

”În ianuarie se va negocia la nivelul ministerelor de Finanțe ale Moldovei și Rusiei, iar în februarie acordul de împrumut va fi ratificat de Parlament. Condițiile sunt la fel de avantajoase ca în cazul creditelor oferite de UE sau BERD”, a precizat Igor Dodon. 

Șeful statului a reiterat că banii vor fi folosiți pentru implementarea unor proiecte mari de infrastructură. 

Igor Dodon și Vladimir Putin s-au reîntâlnit în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, care s-a desfășurat la Sankt Petersburg.

Cu o zi mai devreme, președintele a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril, pe care l-a invitat să efectueze o vizită pastorală în Republica Moldova, în anul 2020.

Patriarhul Kirill urma să vină la Chișinău în septembrie 2018, pentru a participa la Congresul Mondial al Familiilor, dar și-a anulat vizita. Patriarhul rus a vizitat Republica Moldova în 2013.

Fluxul de știri
0