Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Flenchea, despre limitarea circulației ”oficialilor” transnistreni în dreapta Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Flenchea
Alexandru Flenchea - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăul nu le va interzice autorităților nerecunoscute de la Tiraspol accesul liber în partea dreaptă a Nistrului și libera circulație pe Aeroportul Internațional Chișinău, susține vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea.
Flenchea, despre limitarea circulației ”oficialilor” transnistreni în dreapta Nistrului

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol circulă liber în partea dreaptă a Nistrului, în timp ce oficialii de la Chișinău trebuie să anunțe din timp dacă vor intra în regiune. Acest lucru îi nemulțumește pe unii cetățeni din dreapta Nistrului, care sunt de părere că Republica Moldova ar trebui să aplice efectul oglinzii, adică să le interzică autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului să circule liber la Chișinău.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a explicat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, de ce acest lucru nu se poate întâmpla.

”Republica Moldova este  un stat de drept. Noi nu putem să limităm drepturile cetățenilor în funcție de simpatii ori antipatii. Dacă cineva se conformează legilor, nu ar trebui să îi fie limitat accesul. De ce să îi fie interzis unui reprezentant de la Tiraspol zborul de pe Aeroport, dacă respectă legea. Noi nu trebui să aplicăm selectiv legea”, a declarat Alexandru Flenchea.

Totodată, Flenchea a menționat că, dacă Guvernul va aplica aceste măsuri, ar fi o ilegalitate. Deși susține că nu este normală situația în care se află la acest moment Chișinăul în ceea ce ține de circulația oficialilor de la noi în stânga Nistrului, însă au fost făcute anumite progrese în acest sens, spune vicepremierul.

Fluxul de știri
0