Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Libertatea presei în stil estonian: Angajații Sputnik Estonia, amenințați cu dosare penale

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile estoniene s-au autodepășit în măiestria de a persecuta jurnaliștii incomozi. Poliția îi amenință pe angajații Sputnik Estonia cu dosare penale în cazul în care aceștia vor continua să lucreze pentru agenția de știri după 1 ianuarie 2020.

Aceste amenințări nu sunt primul caz de hărțuire a jurnaliștilor ruși. Acțiunile autorităților de la Tallinn au generat un val de critici la Moscova. Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Mihail Konrad - Sputnik Moldova
Societate
Radio Sputnik este nu doar ascultat, dar și privit: Master class la Chișinău

Pentru jurnaliștii Sputnik este important să continue să lupte pentru dreptul de a lucra în acele state care sunt incomodate de activitatea Agenției, a declarat joi, în cadrul conferinței de presă anuale președintele Rusiei, Vladimir Putin, fiind solicitat să comenteze situația în cazul Sputnik Estonia.

Putin a menționat că libertatea presei „reprezintă una din libertățile fundamentale ale lumii democratice contemporane”.

Potrivit redactorului șef al Rossiya Segondya și al postului de televiziune RT, Margarita Simonyan, Sputnik nu s-a mai confruntat cu astfel de probleme precum cele din Estonia: angajații sunt chemați la interogatorii de către serviciul de securitate, iar băncilor locale li s-a interzis că colaboreze cu Agenția. La sfârșitul lunii octombrie, filialele băncilor estoniene au înghețat transferurile salariilor pentru angajații Sputnik Estonia, plățile pentru impozite și arenda oficiului.

Fluxul de știri
0