Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Simonyan, către președintele Estoniei în chestiunea persecuțiilor jurnaliștilor Sputnik

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul șef al Rossiya Segodnya și a postului de televiziune RT, Maria Simonyan, s-a adresat președintelui Estoniei, cerându-i să nu admită persecutarea jurnaliștilor Sputnik Estonia.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik. Redactorul șef al Agenției Internaționale de Presă “Rossiya Segodnya” și postului de televiziune RT, Margarita Simonyan, s-a adresat președintelui Estoniei, Kersti Kaljulaid, în chestiunea amenințărilor în adresa jurnaliștilor Sputnik Estonia. 

“Stimată doamnă președinte, Kersti Kaljulaid. Nu știu dacă sunteți la curent cu acțiunile structurilor de forță ale țării dumneavoastră care amenință jurnaliștii, propriii cetățeni, cu dosare penale doar pentru că își fac datoria. Le-a fost înaintat un ultimatum fără precedent – să plece de la Sputnik până la 1 ianuarie sau să se pregătească de închisoare”, a scris Simonyan în estoniană și rusă pe propriul canal Telegram.

Anterior, Rossiya Segodnya a anunțat că angajații Sputnik Estonia au primit, din partea poliției și serviciului de frontieră, scrisori în care sunt amenințați cu dosare penale în cazul în care până la 1 ianuarie nu-și vor înceta relațiile de muncă cu Agenția Internațională de Presă “Rossiya Segodnya”. Autoritățile estoniene își motivează acțiunile prin sancțiunile introduse de Uniunea Europeană în martie 2014 din cauza evenimentelor din Ucraina.

Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia vrea să mențină tranzitul gazului prin Ucraina

“Sincer, îmi vine greu să-mi imaginez că în Estonia, prin încălcarea tuturor drepturilor și libertăților, ar putea fi trimiși la închisoare 30 de jurnaliști. Însă, din păcate, în calitate de redactor-șef al Rossiya Segodnya, viața m-a determinat să tratez cu seriozitate această amenințare – în Ucraina colegul nostru Kirill Vâșinski a petrecut 400 de zile după gratii pentru activitatea lui profesională”, a adăugat Simonyan.

Ea a cerut președintelui Estoniei să nu admită arestarea jurnaliștilor.

“Știu că relațiile între statele noastre merită să fie mai bune. Suntem la curent despre disponibilitatea voastră pentru un dialog calm și vă apreciem pentru acest lucru. Noi, ca și dumneavoastră, nu ne dorim ca Estoniei să aibă un sentimente de rușine. Haideți să nu admitem ca acest lucru să se întâmple”, a scris redactorul șef.

Fluxul de știri
0