Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin avertizează: o cursă globală a înarmării este inevitabilă dacă...

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că o cursă globală a înarmării este inevitabilă dacă SUA și Rusia nu convin să prelungească Tratatul pentru reducerea armelor strategice (noul START).

BUCUREŞTI, 19 dec – Sputnik, Doina Crainic. Răspunzând unei sesiuni de întrebări din partea reporterilor de la Moscova, Putin a declarat joi, în cadrul conferinţei anuale de presă, că Rusia este pregătită „să reînnoiască noul acord START actual”, chiar dacă se va întâmpla şi la sfârșitul acestui an.

Noul acord START împlineşte zece ani şi urmează să expire la începutul anului 2021.

„Ne pot trimite [acordul] mâine sau îl putem semna și trimite la Washington. Astfel ca oficialul lor desemnat să îl semneze, inclusiv președintele, dacă sunt pregătiți să facă acest lucru. Dar până acum propunerile noastre au fost lăsate fără răspuns” de către SUA, a subliniat Putin, citat de RT

„Dacă noul START va înceta să existe, nimic în lume nu va mai putea împiedica o cursă a înarmărilor. Cred că este un lucru rău”, a avertizat Vladimir Putin.

Fluxul de știri
0