Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce i-a spus Igor Dodon despre moldoveni Patriarhului Kirill - Foto

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii
Igor Dodon a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kirill, invitându-l să efectueze o vizită pastorală în Republica Moldova, în anul 2020.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Președintele Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, a avut o întrevedere și cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. Șeful statului l-a invitat pe Patriarhul Kirill să viziteze Republica Moldova  în anul 2020.

„Am comunicat într-o atmosferă foarte caldă cu conducătorul Bisericii noastre, din care face parte Mitropolia Moldovei”, a scris președintele Dodon pe Facebook.

Președintele Igor Dodon și șeful Sberbank German Gref - Sputnik Moldova
Întrevederea lui Igor Dodon cu șeful Sberbank: Iată subiectul principal discutat cu Gref

Întâlnirea a coincis cu sărbătoarea Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni, iar cei doi interlocutori s-au felicitat reciproc cu acest prilej.  

„L-am felicitat pe Sanctitatea Sa cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae Făcător de Minuni și l-am invitat să efectueze o vizită pastorală în Moldova, la anul viitor”, a povestit Igor Dodon.

„L-am asigurat pe Patriarhul Kirill de faptul că poporul nostru va păstra și în continuare credința față de Biserica noastră, iar toate ramurile puterii din țara noastră vor acorda o atenție deosebită păstrării valorilor noastre tradiționale și consolidării statutului familiei în societatea noastră”, a mai scris șeful statului.

Patriarhul Kirill urma să vină la Chișinău în septembrie 2018, pentru a participa la Congresul Mondial al Familiilor, dar și-a anulat vizita. Patriarhul rus a vizitat Republica Moldova în 2013.  

Igor Dodon se află într-o vizită de lucru la Moscova, unde are planificate mai multe întrevederi importante. Pe agenda președintelui figurează și o întrevedere cu vicepremierul rus Dmitri Kozak. Pe 20 decembrie, Igor Dodon urmează să plece la Sankt Petersburg, unde va avea loc ședința informală a liderilor CSI, la care a fost invitat și președintele moldovean de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Tot acolo va avea loc și întrevederea liderilor țărilor membre ale Uniunii Eurasiatice, în care Moldova are statut de observator. Igor Dodon a confirmat că în cadrul acestei vizite în Federației Rusă va avea o întrevedere și cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Fluxul de știri
0