Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Jurnalist rus despre Sputnik: Autoritățile estoniene, pe post de câini de pază

© Photo : from personal archiveВладимир Мамонтов
Владимир Мамонтов - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al postului de radio ”Govorit Moskva”, Vladimir Mamontov, a comentat acțiunile autorităților estoniene în cazul persecuției jurnaliștilor Sputnik Estonia.

CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik, Lev Rîjkov. „Mulți estonieni percep Sputnik ca pe o priză de aer într-o atmosferă informațională destul de prăfuită”, a declarat Mamontov.

Se pare că poziția Sputnik, bunul-simț, informațiile veridice reprezintă o amenințare serioasă pentru regimul ”democrației europene”.

Телеведущий Владимир Соловьев, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Soloviov, despre cazul Sputnik Estonia: Nu s-ar întâmpla într-un stat democratic

Mamontov a subliniat că mass-media rusească are ocazional probleme în statele europene. Însă, Estonia le-a întrecut pe toată la capitolul persecuție și urmărire a publicațiilor care nu au atitudini proguvernamentale.

”Conducerea țării tinerei ”democrații europene” a preluat rolul de câine de pază”, a declarat Vladimir Mamontov.

Acești ”cățălandri” vor lătra mult mai tare decât câinii mari și la primul apel vor vorbi despre ”pericolul rusesc” sau ”amenințarea roșie”. Și, după cum vedem, ei nu se rușinează de nimic”.

Jurnalistul consideră declarația scandaloasă a ministrului afacerilor interne din Estonia, Mart Helme, către noul premier finlandez, Sanna Marin, face parte din aceeași serie ca și presiunile asupra Sputnik.

Redactorul șef al Rossiya Segodnya și a postului de televiziune RT, Maria Simonyan, s-a adresat președintelui Estoniei, cerându-i să nu admită persecutarea jurnaliștilor Sputnik Estonia.

Fluxul de știri
0