Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veteranii îi solicită Guvernului Chicu: Importul mașinilor fără accize și taxe vamale

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Premierul Ion Chicu și reprezentanții Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă
Premierul Ion Chicu și reprezentanții Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a discutat ieri cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. În debutul ședinței, prim-ministrul Ion Chicu a spus: „Avem intenția să eficientizăm comunicarea, astfel încât deciziile Guvernului să satisfacă nevoile veteranilor de război. Vom merge, pas cu pas în funcție de posibilități, între timp ne vom îngriji să creștem aceste posibilități”.

Automobil Porsche Cayenne - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul: Cine va beneficia de facilități fiscale și vamale la importul automobilului

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de Direcția Comunicare și Protocol a Guvernul Republicii Moldova, reprezentanții Uniunii Veteranilor au enumerat o serie de probleme cu care se confruntă, în special, ce țin de protecția socială a veteranilor, cheltuielile pentru necesitățile medicale, distribuirea indemnizațiilor unice și altele. Veteranii au solicitat examinarea posibilității de a fi scutiți de plata taxelor vamale și a accizelor pentru mijloacele de transport importate.

Primul ministru a cerut responsabililor prezenți să pregătească recomandări și decizii pentru soluționarea problemelor enumerate de către veterani. 

Pentru a gestiona eficient problemele veteranilor, participanții la întrunire au decis ca Consiliul Național pentru Problemele Veteranilor de Război să-și reia activitatea. Veteranii au propus ca în fruntea acestuia să se afle Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

Fluxul de știri
0