Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Leul urcă în raport cu euro și dolarul: Cursul valutar BNM pentru 19 decembrie

© Sputnik / Miroslav RotariОбмен валюты
Обмен валюты - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Leul se apreciază față de euro și dolar. Comparativ cu ziua de 18 decembrie, prețul euro a scăzut cu 6 bani, iar dolarul s-a ieftinit cu 1 ban la cursul oficial.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru joi, 19 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,25 lei, un euro – cu 19,20 lei, o hrivnă ucraineană – cu 74 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

Prețul euro a scăzut cu 6 bani, al leului românesc – cu aproape doi bani, iar dolarul s-a ieftinit cu 1 ban, comparativ cu cotațiile oficiale din 18 decembrie. Hrivna ucraineană și rubla rusească au urcat ușor în cotații, cu mai puțin de un ban.

Fluctuațiile pe piața valutară internă a Republicii Moldova sunt frecvente, dar nesemnificative în această perioadă. Scumpirea sau ieftinirea valutelor rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere.

Fluxul de știri
0