Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va avea salarii mai mari din 2020

© Sputnik / Павел Комаров / Accesați arhiva multimediaУчительница русского языка, литературы
Учительница русского языка, литературы - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații din sfera bugetară vor mai avea un salariu pe parcursul unui an de muncă. Este vorba despre prima anuală în valoare de 50 de procente din salariul de bază. Procedura de acordare urmează a fi stabilită de Guvern.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Deputații au aprobat, astăzi, în ședința Legislativului, un proiect de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Oameni pe stradă - Sputnik Moldova
Societate
Date noi: Câți moldoveni primesc „salarii în plic” și unde avem mai mulți șomeri

Potrivit documentului, urmează să se revină la practica de acordare a unei prime egale cu jumătate din salariul de bază. Această primă mai este cunoscută drept cel de-al 13-lea salariu.

Proiectul mai prevede adaosuri lunare de până la 1 100 de lei pentru titlul științific și științifico-didactic. De asemenea, vor beneficia de supliment salarial de 250 de lei angajații bugetari cu titluri onorifice. Documentul prevede cheltuieli anuale de peste 370 de milioane de lei. Anul viitor, deputații vor revedea salariile și altor categorii de salariați.

Fluxul de știri
0