Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: Riscurile la care ne supunem copii atunci când călătorim cu taxiul

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Такси
Такси - Sputnik Moldova
Abonare
Nereguli majore au fost depistate la majoritatea companiilor de taxi – cât de pregătite sunt acestea să transporte copii.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) a desfășurat în perioada 5-16 decembrie acțiuni de stabilire a gradului de dotare a companiilor de taxi din Capitală cu scaune speciale pentru copii. Rezultatul a fost unul dezolant.

Новогоднее оформление торгового центра ГУМ в Москве - Sputnik Moldova
Pericol de moarte: Mare atenție la ce cumpărați în piețe și magazine pentru sărbători

În perioada respectivă, angajații CNPIEC au solicitat la diverse adrese mașini care activează în regim de taxi, de diferite categorii de confort, care s-au dovedit a fi, în marea majoritate, nepregătite pentru a transporta copii, adică nefiind dotate cu scaun pentru copii. Astfel, specialiștii au constatat că 80 la sută dintre companiile de taxi nu sunt dotate corespunzător pentru transportarea copiilor.

Totodată, 95% dintre mașinile care activează în regim de taxi nu pot deservi persoanele cu nevoi speciale.

Centrul amintește că regulamentul circulației rutiere obligă toți șoferii care au în calitate de pasageri copii cu vârsta de până la 12 ani să-și utileze corespunzător mașina. Sub incidența acestei legi cad și șoferii de taxi.

Astfel, potrivit art. 235' al Codului Contravențional al Republicii Moldova, "Transportarea copiilor cu vârsta de până la 7 ani contrar prevederilor Regulamentului circulației rutiere se sancționează cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale (600 - 1200 de lei) cu aplicarea a 2 puncte de penalizare".

Fluxul de știri
0