Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Leul pierde în fața euro: Cursul valutar BNM pentru 18 decembrie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cotația dolarului a scăzut cu 2 bani de marți până miercuri, în timp ce prețul euro a crescut cu aproape un ban. O ușoară tendință de creștere față de moneda națională mai înregistrează hrivna ucraineană și leul românesc.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 18 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,26 lei, un euro – cu 19,26 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

Fluctuațiile pe piața valutară internă a Republicii Moldova sunt frecvente, dar nesemnificative în această perioadă. Scumpirea sau ieftinirea valutelor rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere.

Rata anuală a inflației va fi de până la 8% în luna decembrie, potrivit prognozei BNM. Pentru anul 2020, BNM prognozează însă „o inversare a acestei tendințe”. BNM scontează o rată a inflației medii anuale de 5% în 2019 și de 5,5% în 2020.

Fluxul de știri
0