Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a participat la Forumul Economic „Dialog pro-business”

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon la Forumul Economic ”Dialog pro-business”
Igor Dodon la Forumul Economic ”Dialog pro-business” - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării Igor Dodon a participat a Forumul Economic „Dialog pro-business”. Iată ce inițiative a înaintat în discursul său.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Președintele țării Igor Dodon a participat la Forumul Economic „Dialog pro-business”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, la inițiativa conducerii țării și mediului de afaceri. Președintele a salutat oamenii de afaceri din țară care au fost prezenți la eveniment, subliniind importanța unui dialog direct dintre guvernare și mediul de afaceri.

În cadrul Forumului, Igor Dodon a înaintat cinci inițiative menite să dea un nou imbold dezvoltării economice a Republicii Moldova:
1. Micșorarea presiunii structurilor Ministerului de Interne asupra mediului de afaceri, adică excluderea din cadrul MAI a atribuției de efectuare a controalelor economice.
2. Aprobarea legii cu privire la comerțul intern, cu scopul susținerii producătorului autohton.
3. Proiecte majore de infrastructură, inclusiv investiții în drumurile naționale și calea ferată, precum și deschiderea aeroporturilor noi.
4. Deschiderea platformelor industriale în fiecare raion, pentru a crea noi locuri de muncă nu doar în Chișinău, dar și în raioane.
5. Micșorarea poverii puse pe umerii cetățenilor după aprobarea așa-numitei “legi a miliardului”. Dodon a subliniat că la începutul anului viitor, voi înainta o inițiativă legislativă în acest sens.

Fluxul de știri
0