Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul vrea să lanseze ”Primul automobil”

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolȘedință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II
Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul vrea să aplice modelul ”Prima Casă” și pentru procurarea automobilelor. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul forumului economic ”Dialog Pro-Business”, care se desfășoară la Chișinău.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Guvernul vrea să ajute tinerele familii să își cumpere primul automobil. Aceasta este o intenție anunțată de premierul Chicu în cadrul unui forum economic, care se desfășoară la Chișinău. Șeful executivului nu a oferit alte detalii despre cum va funcționa programul și nici când va fi lansat.

„Vom extinde substanțial programul „Prima Casă” și-l vom replica și pentru procurare de automobile. Vom veni cu acțiuni reale pentru liberalizarea pieței de muncă, vom soluționa problema cadrelor și exodul forței de muncă”, a declarat prim-ministrul, Ion Chicu.

Bloc - Sputnik Moldova
Societate
Iată câți moldoveni au beneficial de Programul ”Prima Casă” - Detalii
În cadrul aceluiași forum, șeful executivului a anunțat noi măsuri de stimulare a mediului de afaceri. Astfel, urmează să fie majorată valoarea maximă a tichetelor de masă până la 55 de lei, din 1 ianuarie 2020. Mai mult, Guvernul vrea să elimine monopolurile la importuri și exporturi.

O altă prioritrate a cabinetului Chicu este încheierea acordurilor de liber schimb cu statele GUAM. Estimativ, Ion Chicu așteaptă ca toate aceste măsuri să ducă la o creștere economică de peste 320 de miliarde de lei.

Fluxul de știri
0